English Magyarul
Te vagy a(z)
104112.
látogatónk

Alapító Okirat

Mi, Selmec szellemén nevelkedett dunaújvárosi ifjak, az Úr 1995-ik évének egy derűs, májusi napján összejöttünk, hogy társaságot alapítsunk a barátság erősítése, és a selmeci örökség továbbvitele céljából. A mintát és a jó példát a selmeci hagyományoknak megfelelően veterán elődeink szolgáltassák.

 1. Mivel eleink is hívei voltak a vidám szórakozásnak, így a bajt mi sem ismerjük: ha gond adódna, csak legyintünk, SEBAJ! Ezentúl társaságunk viselje neveként ezt a bút feledtető felkiáltást.
 2. Társaságunk címerét díszítse az örökké mosolygó SEBAJ Tóbiás.
 3. Társaságunk nevéhez méltó hangulat megteremtéséhez hivatalos dalunk legyen a Tóbiást is megéneklő "Lakom az Flandorffer utca..." kezdetű nóta. Akárhol halljuk ezt a nótát, kötelességünk azt felállva énekelni egymás, valamint Bursch életünk tiszteletére.
 4. S ha a nótázástól kiszáradt a torkunk tsakis a legfinomabb szőlőből készült muskotállyal nedvesítsük, merthogy "... a muskotály kitűnő bor...".
 5. A magányt feledtető szakestélyeink színhelye a számunkra jól bevált Apostol borozó legyen minden évben. Eme hangulatos helyen a szent italunkból is ellátnak bennünket a megfelelő minőséggel. S ha az évenkénti szakestélyeket keveselljük, bárhol összejöhetünk egy vidám nótázgatásra.
 6. Az idő múlását és a diákévek visszaidézését jelezze az ötévenként készítendő kupa. Eme kupákat a legnagyobb tisztelet övezze és legyen dísze mindannyiunk otthonának.
 7. Azért, hogy a szakestélyeink és összejöveteleink tréfás felszólalásai ne vesszenek a feledés homályába, vezessünk díszes emlékkönyvet.
 8. Társaságunkat a barátság és a szeretet tartja össze, így az újabb tagokat is ennek megfelelően lehet a SEBAJ védőszárnyai alá vonni. Ha valaki be akar kerülni a társaságunkba, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
  • mindenkivel barátságban kell lennie, hogy elérje a 100 %-os szavazati arányt
  • ismerje a társaság történetét, a selmeci hagyományokat és hivatalos nótánkat
  • hozzon egy hordónyit a szent italunkból (a hordó méretét mi szabjuk meg)
 9. Összejöveteleinken vezérökör nincs! (Kivéve a szakestélyeket.)
+1. Hogy rendezvényeink vidámságában ne eshessen csorba, senki nem hozhatja magával speciális  utánfutóját.

Eme okirat szent és sérthetetlen. A hitelesítés után azonnal érvénybe lép. Mi a SEBAJ Társaság tagjai aláírásunkkal igazoljuk, hogy elfogadjuk és betartjuk mindazt, amit eme alapító okirat magában foglal.1995. december 14.


Hitelesítette: Hajós Gábor Aláírások:
 
Salamon Attila al: Ping-Pong-Pang
Vadász Tímea al: Pipen
Gágó Róbert al: Lekvár
Kotán József al: avtídroF
Kiss Szabolcs al: Antialcoholica