English Magyarul
Te vagy a(z)
104112.
látogatónk

Sebaj összejövetelek
Ahol megjelentünk


Diáknapok

 • III. Selmeczi Diáknapok (1993. Dunaújváros)
 • IV. Selmeczi Diáknapok (1994. Sopron)
 • V. Selmeczi Diáknapok (1995. Miskolc)
 • VII. Selmeczi Diáknapok (1997. Dunaújváros)
 • XI. Selmeczi Diáknapok (2001. Bodajk) - fényképek
 • XII. Selmeczi Diáknapok (2002 Fadd-Dombori)


Nyári bulik

I. Sebaj Tábor
Helyszin: Zalasárszeg, Nagykanizsa
Időpont: 1995. június

Egy igen szép hétvégét töltöttünk ezen a két helyszínen. Sajnos társaságunknak csak a fele tudott ott lenni. A program, amit magunknak szerveztünk, igen csak változatosra sikeredett, de a hétvége csúcspontja kétség kívül a szalonnasütés közbeni nótázgatás volt. Sajnos elkövettünk egy igen nehezen megbocsájtható hibát, ugyanis nem vittünk magunkkal Daloskönyvet, de szerencsére elég sok nótát tudtunk kívülről is. A hegyszomszédok megjegyzése a mulatozásról csak annyi volt, hogy miért nem énekeltünk, mert szerettek volna pár dalt hallani. Na igen. Sajnos olyan hangosan nem tudtunk énekelni, hogy a hegyszomszédok is hallhatták volna. Miért kellett olyan messzire építkezniük. :-)


II. Sebaj Tábor
Helyszín: Jászberény
Időpont: 1996. június

Ez a második táborozásunk is egy nyári hétvégére esett. Szerencsére jelen tudott lenni mind a 7 tag, és a később felvételt nyert barátunk is. A tábor székhelye Jászberényhez közeli kis tanya volt. Sokan vagyunk dunántúliak, így igen csak örültünk, hogy egyszer kipróbálhatjuk a tanyai életet. Itt is volt városnézés, és egyéb szórakozás. A csúcspont érdekes módon nem a szalonnasütés közbeni nótázgatás volt (pedig itt már előrelátóbbak voltunk), hanem egy spontán szakest. Ezt tényleg csak a poén kedvéért kezdtük el, de annyira belelendültünk, és komolyan vettük, hogy még az aludni készülő emberek is kijöttek a nyári éjszakai égbolt alatt tartott szakestre. Persze javában kivilágosodott, mikor befejeztük, és utána még következett egy kis sport is, ami tollaslabdázásnak indult, de inkább diódobálás lett, mert hát sehogy nem tudtuk lekönyörögni a fáról a labdát.


A III. tábort megelőzte 1997-ben egy zalaegerszegi buli, amin a dunántúliak vettek részt. Városnézés, esti iszogatás, biliárdozás, 1986-os évjáratú 65-ös mintájú csokikonzerv megtekintése, később önkéntesek hiányában egy fő által történő elfogyasztása. Vasárnap pedig a hazautazások. Egy "összetört" katonatársunkat még felraktuk a buszra. Vígasztalta az a tény, hogy a centijéből már nem sok volt, így tulajdonképpen ez egy elő leszerelő buli is volt, mert szintén jelen volt a buliban egy másik leszereléshez közelálló katona.

Sebaj Camp '98
Helyszín: Marcali
Időpont: 1998. augusztus

A társaság zöme pénteken megérkezett. Egy ember csatlakozott csak szombaton a társasághoz a munkhelyi elfoglaltságok miatt. A szombati program zöme a balatonmáriai strandon volt a leszakadt csúszda közelében. :-) Lustálkodás, napozás, fürdés, kajálás, iszogatás. Sötédedéskor marcali séta, nassolgatás egy vendéglátóipari egységben. Vasárnap reggel a fürgébb emberek cukrászdában ébredeztek. A cukrászda plusz szolgáltatásaként megtekinthettünk egy exminisztert utcai nyári viseletben. :-) Vasárnap délelőtt (vagy délután?) ismét birtokba vettük a máriai Balatonpartot. A megszokott, és általános magyar tengeri kikapcsolódás után az emberek apránként hazaszállingóztak. A hazaszállingózást megelőzte egy össznépi fotózkodás a csúszda romjainak közelében.
 


IV. Sebaj Tábor
Helyszín: Isaszeg
Időpont: 1999.

Bizonyára észrevenni, hogy ha az egyik évben a Duna jobb partján van a tábor, akkor legközelebb a bal partján lesz. Na ezért ebben az évben ismét a bal part volt soros. Miután összegyűlt a társaság, ellátogattunk a legközelebbi vendéglőbe. Csapatunk nagy kerékpárosát is itt fogadtuk, mert egy kicsit megkésett. De megérkezett épségben. Aggódtunk, hogy esetleg el sem jön, mivel semmi hírünk nem volt róla. Szerencsére nem volt alapja az aggódásunknak, és megérkezett az utolsó pillanatban, mint az amerikai filmek hősei. A nagy találkozás tiszteletére megvacsoráztunk, és elfogyasztottunk fejenként egy halálsikolyt. :-))) A pincérek talán már visszarakták a leesett állaikat. Ott nem ismert a halálsikoly. Az éjszakázást már a szállásunkon töltöttük iszogatással, nassolással, Activityzéssel. Szombaton irány a 48-as hősök nyomába! Túra Isaszeg történelmi helyein sok esőbeállóval egybekötött pihenővel az eső miatt. Kisebb esőszünetben rohanás a szállásra. Időben érkeztünk. Akkor jött meg ugyanis az eső java. További program kastélynézés Gödöllőn, autó kimentése a vízözönből, süteményezés, fagyizás, majd este a szálláson szabadidős programok. Vasárnap kötetlen programok, ebéd, és hazautazás. A türelmesek elhalasztották a hazautazást, és inkább megnézték a felejthetetlen Forma 1-et.

Fénykép a társaságról, az isaszegi csata emlékművénél.


V. Sebaj Tábor
Helyszín: Barlahida, Zalaegerszeg
Időpont: 2001. július 20-21-22.

Bizonyára észreveszi az olvasó, hogy ismét volt egy tábormentes év, méghozzá a szép kerek 2000. Hogy mi ennek az oka? Szerintem nem lényeges. :-) Sokkal lényegesebb, hogy, 2001.-ben a legtöbb résztvevővel sikerült lebonyolítani ezt a jeles rendezvényt. És hol volt a tábor? Természetesen a Duna jobb partján. :-) A táborban jelen voltak a később avatandó tagok, illetve egy vőlegény is. Időrendben a főbb események:

Péntek:

 • A tagok többsége kisebb, nagyobb csoportokban megérkezett a táborba. Az eső szintén, pedig nem vártuk.
 • Kipakolás, berendezkedés a Vadászházban.
 • Össznépi vacsora a jelenlévőkkel. Zömében vadat eszünk, ha már Vadászházban vagyunk. Meg az esik jól. Meg az eső is...
 • Csendes beszélgetés, iszogatás. Folyik az ital. Meg az úton az eső...
 • Activityzés.
 • 0:00 Megérkeztek a pénteki utolsók is.
 • Pótvacsora.
 • Újabb iszogatás, de most már nagyobb hatásfokú energiaital kerül bevetésre. Pár sportoló ki is sajátítja magának.
 • Takarodó.
Szombat:
 • Ébresztő.A jelenlévő gyerekek miatt több ciklusban ébredeznek az emberek.
 • Hála az esőnek, a programok megváltoznak, új napirend készül. A reggeli az fix. Azt nem mondjuk le. :-) Inkább az esőt mondanánk le, de nem tudjuk hol kell. Csak nem a 2 évvel ezelőtti  isaszegi eső jött velünk táborozni?
 • Kirándulás Egerszegre. Az eső esik. Utolsó táborlakók begyűjtése.
 • Ebéd. Még mindig vadat eszik a társaság nagyobb része. :-) Most is jól esik az esővel együtt.
 • Pihenés.
 • Vacsora.
 • Séta az "alig esőben". Szinte nem is esik ahhoz képest, hogy mi volt előtte. :-))
 • Unatkozó emberek megalkotják a "Seball" labdajátékot.
 • Egyre többen csatlakoznak a csapathoz.
 • Mindenki Seballozik. :-))) A szabályokat később ismertetjük, miután levédettük azokat. A lényeg, hogy legyen gyerekeknek szánt csörgő szivacslabda. A játék fedettpályás. Ha nem mondtam volna, kint esik az eső. :-)))
 • Iszogatás.Ha már kint folyik, folyjon bent is.
 • Activity.
 • Takaradó.
Vasárnap:
 • Ébresztő.
 • A reggeli ismét fix.
 • Tollaslabdázás. Izé. Vagy hasonló. De a fő sport ismételten a labda lecsalogatása volt a fáról... Szép szavakkal, Toldi mintájára petrencés rúdnak látszó tárggyal. A végén a pille palack nyert. A labda megadta magát. A játék folytatódott, újabb aktív résztvevőkkel.
 • Kirándulás Egerszegre. Séta a tv toronyba. Csoda történt! Nem esik az eső!
 • Iszogatás a tv torony presszójában. A szél fúj, a torony himbálózik. Tengeribetegek azért nem lettünk. A bátrabbak a torony kilátó részén a kitárt széldzsekiben repkednek. :-) Batmaaaaaaaaan! Videózás, korábbi felvételek megtekintése.
 • Séta a toronytól az autókig. A többség száraz lábbal tér vissza a hycomat úton, a bátrabbak nyakig sárosan, de legalább izgalmasabb erdei úton.
 • Uzsonnába csúszó ebéd Egerszegen.
 • Hazautazások.

VI. Sebaj Tábor
Helyszín: Zalasárszeg
Időpont: 2003. augusztus 15-16-17.

2002. év szintén tábormentes év volt. A terv Hortobágy volt, mely továbbra is csak terv egyelőre. Az idei táborral duplázott Sárszeg. Ő az első olyan helyszín, ahol kétszer is "sátrat vertünk". Az első alkalommal mostani létszám töredéke vett csak részt. És ugyanaz a két pár fő az, aki eddig valamennyi táborban jelen volt. A társaság valamennyi tagja péntek délután, illetve este érkezett, kisebb nagyobb időeltolódással. A borozgatás, beszélgetés, és a lustaság a teraszon teljesen kivette a fejünkből, hogy esőben, sötétben a sátorépítés nem egy egyszerű, és kellemes feladat. Azért megoldottuk nagyobb anyagi kár, és személyi sérülés nélkül. :-) A Nagy Sebaj Szellem mellénk állt, mivel a nyári zivatart már csak a sátorban érezhettük, a többiek meg a ház mélyén. Azért kicsit örültünk, hogy a tábori hagyománnyá váló eső is elkísért minket, de annak mégjobban, hogy a nappali programokat nem szervezte át. :-) A szombati ébredést a hegyszomszéd lakodalmas zenéjé kezdeményezte, a tervezettnél korábban. :-) Mi inkább madárdalt szerettük volna rendelni az ébredésünkhöz de az élet átírta a forgatókönyvet. Na de ne legyen ilyen válogatós, egy városi ember. A későre sikeredett reggelit a Kis-Balaton, és a bivalyrezervátum megtekintése követte. A szárazabb időjárás hatása sajnos a Kis-Balatonon is szomorú állapotokat idézett elő, egy szakaszon a kiszáradt kagylók, és vizi növények közt sétáltunk. Ennek ellenére kellemes kikapcsolódást nyújtott, bátran ajánlhatjuk minden túrázni szerető embernek. Hazafele összevont ebéd, és vacsora egy étteremben, majd lustálkodás a hegyen a hűs fák alatt. Esti program, ha már nappal melegünk volt, legyen est is címszó alatt szalonnasütéssel zárult. A nótázás elmaradt, mert a szánk mindig tele volt étellel, itallal. így a zene magnóról ment. :-) Mondanom sem kell, de a társaság piromániás tagjai egy gyufával gyújtották meg a tüzet. :-) Ez már világcsúcs, nem? :-) Az éjszaka jól telt, nem kopogott eső a sátor tetején. :-) Vasárnap ismét későn reggeliztünk, így a legnagyobb melegben indultunk túrázni az újudvari forráshoz. Túléltük, hőgutás beteggel nem kellett kórházba rohanni. :-) A forrás nagyon szép helyen található, egy y alakú völgy aljában. A forrás tulajdonképpen két forrás, és az y két szárából ered, a kellemesen hűvös, és ízletes víz. A túra során egy társunk felelőtlen kijelentést tett, hogy 2004-ben ő szervezi a tábort, és Eger szép városában "szúrjuk le a sátorcölöpöket". :-) A túra utáni pihenőt egy étteremben tartottuk, ebéddel egybekötve, majd ebéd után elindultunk a szélrózsa minden irányába  otthonaink fele.


VII. Sebaj Tábor
Helyszín: Tamási
Időpont: 2004. június 25-26-27.


VIII. Sebaj Tábor
Helyszín: Tokaj
Időpont: 2005. szeptember 9-10-11.


Szilveszterek

1. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Gödöllő
Időpont: 1995 december 31.-1996 január 1.

Ez volt az első olyan Sebaj szilveszter, ami nem a főiskola kollégiumában került megrendezésre, hanem lakásban. Méghozzá olyan lakásban, ami már Sebaj tulajdon volt. Egész pontosan két Sebaj tagé. A megérkezés itt is egész érdekesen lett megoldva. Semmi összebeszélés, mindenki úgy ment, és akkor, amikor tudott. A zalai régió Pesttől közösen folytatta útját Gödöllő felé. Igazán emlékezetes esemény ezen a vasúti utazáson történt. Mégpedig a helyismeret hiánya miatt. (A helyismeret hiányáról olvashatsz még a túrák között is.) Így történt az, hogy mozgó vonatról szálltunk le. Rádásul Gödöllő-Államtelepeken. Semmi baj. A hó puha volt, így személyi sérülés, és anyagi kár sem keletkezett. A városba is könnyen bejutottunk, mert sikerült leinteni egy véletlenül arra járó Skodást. A helyszínen jöttek a népszerű csellómunkák, amiket rutinosan elvégeztünk páran, akik "korán" megérkeztünk. Aztán apránként jöttek a többiek is. A kajás-piás bemelegítés után jött a tinci-tánci. Ment a révülés és a headbangelés zenei ízlésnek megfelelően a Hungáriára. Páran még egy igazi RNR zenekart is bemutattunk. Természetesen pléjbekkről. Majd a táncparketten Travoltát is lepipáló denszbemutató dobott a hangulaton. A lányok örömére éjfél előtt még egy sztriptíz bemutatót is produkált az egyik Sebaj tag. Hogy ki volt ő? Lehet találgatni. A tippeket a sebaj@extra.hu címre kérjük. A megfejtők között értékes nyereményeket sorsolunk ki. Aztán közeledett éjfél.... To Minutes To Midnight, ahogy Dickinson barátunk énekelné. Aztán himnusz, pezsgő, virsli, répa, borsó. Ja az utóbbi kettő nem volt. És itt kezdődött egy hagyomány, ami nem volt más, mint az éjféli limbó. Aztán irány az udvar. Óriási hógolyócsata alakult ki percek alatt. A környéken lakók nagy örömére, mert hamar sikerült összeszednünk szurkolótábort is. A sok kaja, pia, tánc, csata meghozta az eredményt. Sikerült a társaságnak elaludni. Pár óra alvás után jött a zenés ébresztő a hangfalakból. Na lehet tippelni, hogy mi volt... Jó reggelt kivánok, ébredni kéne már... A hazautazásokat nem részletezem. Ott jelentés köteles események nem történtek. A lakás takarítási nehézségeiről meg nem kaptam információkat. Azok 99 évre titkosítva lettek.
 


Az 1996-os szilveszter nem volt igazán Sebaj szilveszter. Bár már akkor jelen volt több, később Sebajjá váló tag. A helyszín egy budapesti mexikói étterem volt.

2. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Nagykanizsa
Időpont: 1997 december 31.-1998 január 1.

Szokás szerint Szabi érkezett meg nem sokkal kilenc után először Saláékhoz és rögtön el is ment ebédnekvalót vásárolni a házigazdával. Kicsit később érkeztem jómagam (Robi/Leki) és egy ideig szabadfoglalkozásban voltam...:-)
Aztán visszaérkeztek a Saláék és nekiálltunk "csellózni" a Szabival-krumplipucolás az ebédhez!
Majd jóízűen elfogyasztottuk az ebédet és vártuk a többieket. Fél négykor megjött Kolega (Petró Norbert) meg Ancsa (Reitli Anikó), majd ötkor Koyo és Pap Laci. Ettünk, ittunk a meglévő és hozott cuccokból....
A háziasszony nagy örömére két borfoltot is sikerült ejtenünk a padlószőnyegen, ráadásul vörösborral!:-)))
Utoljára Sajóék futottak be, Timi és Gyula pedig sajnos nem tudott eljönni!
A tévéműsor nem nagyon tudott minket lekötni, annál inkább az Activity c. játék, amiben különböző dolgokat kellett lerajzolni, elmondani, mutogatni a csapattársaknak és nekik pedig kitalálni azt. Az első kört természetesen a Timi, Szabi, Leki supergroup nyerte meg. Nagyon megszorongatott minket a Gabi, Kolega, Sala csapat. Futottak még: Laci-Ancsa és Koyo-Sajó duók!
Aztán persze revansot vettek vesztesek és a csapatok változó felállása miatt szinte mindenki volt nyertes csapatban, talán csak az Ancsa nem... Na persze a mulatozás se maradt el: este 11:00-től kezdődött a Rock'n'roll party! 23:58-kor pezsgőbontás. 1998 január 1. 0:00 Himnusz, koccintás majd az erkélyről megszemléltük a környező házakból áradó tüzijátékáradatot! 0:15 Egy kis Limbo hintó, ki meddig bírta...
0:26-ra sikerült Szabinak, Salának és nekem közösen szétszednünk a lakásban fellelhető bűvös karikát, azóta talán úgy is maradt!:-) Egy kis stílusváltás zenében keményebb műfajra, hogy a pogózási hajlamainkat is kiéljük.... 0:45 Az est fénypontja!!! Az ISDN duó bemutatkozása!!! Ezt a formációt Szabi és szerénységem alkotja és egy tavaly '96 augusztusi keszthelyi Irigy Hónaljmirigy koncerten felbuzdulva találtuk ki, hogy előadunk tőlük egy kiadatlan számot! Ez a Köztársaság (gy.k. Republic): Lúdtalpon kacsázok c. mű volt. A koncert nagyon sikeres volt.... Engedtünk a nagy nyomásnak és közzétettük realaudio formátumban!:-) Töltsd le innen realaudioban: isdn97.ra(556 kb) Meghallgatásához Realaudio 5.0 vagy újabb verzió szükséges, no meg erős idegek!:-) A dal szövege  itt van, de az élő felvételen elhangzik a legendás: "Ja, ich bin ügynök!" sor is... Az előadói esten ezek után a Laci következett, aki egy rá jellemző antimesét adott elő! A továbbiak már lassan a feledés homályába vesznek és biztos van, ami kimaradt (pl. az alsó lakó erkélyredőnyének leöntése:-), így hát aki még emlékszik valami jó sztorira kiegészítheti...

Gágó Róbert 1998. július

A szilveszteri képek megnézése!


3. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Balassagyarmat
Időpont: 1998 december 31.-1999 január 1.

A nagy távolság miatt Szabival ketten(Szabi+Leki) úgy döntöttünk, hogy már 30.-án elutazunk Gyarmatra. Budapesten beszéltük meg a találkát az Erzsébet téren, ahonnan metróval szándékoztunk tovább utazni az Árpád hídi buszpályaudvarra. A gondok már itt elkezdődtek...:-) Miután  már 150 forintját sikeresen elnyelte a jegyautomata miközben egy szál jegyet nem adott volna, Szabi elkeseredetten felkiáltott: "Ne, minek ezeknek négyes Metró!?" Miközben Demszky főpolgármester úr sűrűn csukolhatott végre sikerült vonaljegyet szereznünk és eljutni az Árpád hídhoz! Ahol aztán a nemzetközi helyzet tovább fokozódott... A Laci úgy tájékoztatott minket, hogy a 9-es állásról indul a busz B.gyarmatra. Nosza keressük meg mondtuk, rendben el is jutottunk a 6., 7., 8. állásokhoz, na de ezután vége lett a világnak és az 1.-es állás következett. Nekiálltunk keresni a 9-est, benéztünk az utasváróba, ahol egy tábla a büfé felé mutatva jelezte a 9.-est! Á szóval büféket keressünk, kimentünk a váróból, mert csak nem az emeletén van az a megálló és kerestünk további büféket a megadott irányban! Na találtunk is egy zöldségesstandot, ami mögött végre megleltük a 9.-est! A menetrendet tanulmányozva újabb bökkenőt vettünk észre: egyes utak a szátok érintésével akart eljutni Gyarmatra. Na mi ebből nem kértünk, megegyeztünk, hogy  szánk érintését csak bizonyos meg nem nevezett, de talán még a Sebajok történetében felbukkanó nőszemélyeknek engedélyezzük!:-) Így szátok érintése nélkül utaztunk! A sötétben nem láttuk csak sejtettük, hogy két óra buszozás után célhoz értünk a Palóc Fővárosba! Laci várt minket, de mi pont a buszállomás másik oldalánál voltunk és így üvegen át pantomímeztünk egy darabig. Miután ezt meguntuk elmentünk vele a buli helyszínére, azaz a lakásukra!
Még Laci teljes családja otthon tartókodott és a fürdőszoba villanykapcsolójának  fordított elhelyezkedése miatt rögtön tanultunk is egy olasz szót Laci hugának vőlegényétől (aki valószínűleg olasz különben minek beszélt volna olaszul:-)):
al contrario ill l' inverse azaz fordítva azaz Koyo!:-)
31.-én délelött tettünk egy hosszú és fagyos sétát Balassagyarmaton, mindent láttunk a vasútállomástól az Ipolyig!:-) Meg kell említenem hogy a lábunk egy MH fedőnevű militarista alakulatnál rendszeresített zokniban egész jól megvolt a hidegben!
Visszatérve a bázisra Laci bemuttatta hogyan tud olajsütőben fasírozottat sütni. Hát valahogy nem sikerült neki, az olaj egyre hidegebb, a fasírt egyre reménytvesztettebb lett (és csak sírt...)! 20 perc múlva kiderült, hogy rossz a konnektorba dugott hosszabbító... A hiba elhárítása után pillanatok alatt megsült az ebédnek való. Épp időben mert már meg is érkezett a következő turnus: Gabi, V. Timi, Sajó és Sala személyében! Az ebéd után sziesztáztunk miközben vártuk a többieket, szerencsére egyik kedvencünk az Irigy HónaljMirigy tv showja egész szórakoztató volt! Na meg a Sajó által hozott malátapálinka (alias whiskey ugye Horpadt Károly?) is hozzájárult a jó hangulathoz! Közben sorban megérkezett M.Timi és Gyula majd Káplár Tomi (szintén évfolyamtársunk csak "műtanár" szakon) végül Koyo is beesett egy nagy vonatozás után...
Ezen a szilveszteren se tértünk el jó szokásunktól és gyorsan nekiálltunk Activity-zni, amiből most két körre futotta erőnkből! Új elem volt, hogy egyes előadásokat videóra rögzítettünk. A játék után, elkezdődött a táncos mulatság, ami most főleg PUF, Kispál, Tanksapka slágerek domináltak! Került szalag rendesen mindenkinek a nyakába...
Majd jött az éjfél, majd elment az éjfél és kezdődött egy új év!
Nosza nekivágtunk a városnak milyen is ilyenkor, szerencsére a petárda támadásokat megúsztuk és mindig tudtunk felelni a tülkölésre, de a legjobb mégis az volt, amikor Sala meg én visszatértünk gyermekkorunkba és nekiálltunk szánkázni egy dombról lefelé. Sala egy olajkályha tálcával indult én egy meg nagyméretű nejlonzacskóval...Jó játék is volt meg olcsó!:-)
De sajnos a zacskó pár lecsúszás után nem bírta tovább a gyűrődést és inkább szakadozott!:-(
Miután megismertük Gyarmat éjszakai fényeit visszatértünk a hátsó bejáraton át  a támaszpontra és következett az est fénypontja az ISDN duó 2. koncertje!:) Itt van a szöveg!  A közönség sajnos már kissé nyűgösnek tünt, pedig idén már új látványelemeket is bedobtunk, de ezek közül csak a lészórás (ezresekkel) aratott sikert... Ha még nem lettünk volna elég fáradtak, megnézhettük videóról mit szerncsétlenkedtünk össze ezen a szilveszteren ráadásul még a koncert is megismétlődött, ami ellen élénken tiltakoztam, mert nem kaptuk meg érte a jogdíjakat!:-)
Aki még mindig elég frissnek érezte magát az egy újabb Activity partyban vehetett részt, aki nem az volt a hunyó...
Hát nagyjából ez volt a szilveszter, amiről rekordidő alatt sikerült hazaérnem(kb. feleannyi idő kellett mint az odaútra!) és állítólag valaki elég botrányosan viselkedett egy InterCity vonaton, de szerintem csak egyszerűen jókedvében beszélt össze-vissza...

Ezután a szilveszter után az ISDN duó be is jelntette a feloszlását, csak azért, hogy 2000.-ben búcsúkoncertet adhasson!!!:-)


4. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Budapest
Időpont: 1999 december 31.-2000. január 1.

A helyszín egy ír étterem volt. A hangulat meg inkább szerb. :-) Nem csak a zene miatt, hanem a jelenlévők miatt is. Sajnos nem tudott résztvenni minden Sebaj tag... Sok esemény nem történt. Ha csak az nem, hogy a tombolanyereményekből jól bespájzoltunk. :-)) A kaját megettük, az innivalókat megittuk. A várt hatás elmaradt. Vagy nem volt alkohol a koktélokban, vagy jól bírjuk az italt. :-) Aztán buli után jött a virrasztás, és a szokásos év eleji áremelés miatt a költségesebb hazautazás. :-)


5. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Budapest
Időpont: 2000. december 31.-2001. január 1.

Erről nem tudok írni, mert nem voltam ott.


6. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Nagykanizsa
Időpont: 2001. december 31.-2002. január 1.


Úgy gondoltam, hogy nem szükséges a bevezető. Egyből belevágok a közepébe. A szilveszteri helyszín egy bérelt vidéki ház lett volna, de végül letettünk erről az elképzelésről, és ismét Nagykanizsán szilvesztereztünk. A már ismert helyszínen, elvégre a lakás is ugyanaz volt, mint a '97-ben. (Köszönet Timinek, Salának!) Ezúttal a főzést megelőző bevásárlási roham elmaradt. A táraságot már az elkészült finomságokkal várták a házigazdák. A probléma ott kezdődött, hogy nem csak ételekkel várták a folyamatosan érkező vendégeket. ;-) Ennek köszönhetően már 15 órakor óriási hangulat volt, ami tartott egészen éjfélig. Mondanom sem kell, de nem tudott jelen lenni a társaság valamennyi tagja. Fontosabb eseményeket a poénkodások, táncolások, eszegetések jelentették. A tv pihenőt kapott, így a mi társaságunk büszkén mondhatja azt, hogy elősegítette a nézettségi mutatók romlását. :-) Éjfél után a társaság hölgytagjai "lepihentek". Hiába no! A sok házimunka... :-) A férfinépség azért hajnali négyig állta a frontot. Ha már egyszer szilveszter van... Na meg ha egyszer nem bírtak aludni, mivel a házimunkából nem igen vették ki a részüket. A másnap sikeresen lezajlott, ahogy a kísérletek után mondanák a kutató professzorok. Sajnálatos tényként kell megállapítanom, hogy az ISDN duó ezen a napon sem lépett fel, de ígérem, hogy a legközelebbi alkalommal hosszabb műsort fognak előadni, ha létrejön a reunion. Remélem a duó másik fele is megerősít ebben. Na... persze... csak ha a közönség is úgy gondolja, akkor fogunk összeállítani újabb műsort...

A 2002-2003. évi szilveszter különböző okok miatt elmaradt. Pontosabban nem a szilveszter, hanem a közös Sebaj Szilveszter. De nem fogunk elkeseredni! Annál nagyobb lelkesedéssel vágunk neki a következőnek.


7. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Zánka
Időpont: 2003. december 31.-2004. január 1.


8. Sebaj Szilveszter
Helyszín: Gödöllő
Időpont: 2004. december 31.-2005. január 1.
Hegymászások, kirándulások

Baranec
Helyszín: Zsár, Szlovákia
Időpont: 2000. Pünkösd


Ez volt az első nagyobb társasági hegymászás. A táj gyönyörű, a hegy barátságos. Aki szereti a nem túl nehéz, de fárasztó terepet, a jó levegőt, a nyugodt természetet, annak érdemes megmásznia a Baranec hegy 2184m-es csúcsát. Változatos növényzet, illatos törpefenyők. Az erdőből kiérve az út egy része hangulatos gerincen vezet. Mi sikeresen kifogtuk a legnagyobb kánikulát, így jól esett a hóban kicsit felfrissülni. :-) Bemelegítésnek, tapasztalatszerzésnek, élménynek nem volt mindennapi. :-) Az élmányt fokozta egy sajnálatos motorhiba, aminek köszönhetően kicsit tovább élveztük a szlovák szomszédaink vendégszeretetét. Hála a szintén motorhibával küzdő "sárga angyalosnak" azért csak hazaértünk. Igaz közben egy vitatható közúti büntetést is összeszedtünk. Összességében egy szép, és egy kevésbé szép hagyomány indult el.Triglav 1.
Helyszín: Triglav, Szlovénia
Időpont: 2001. Pünkösd


Baranec tapasztalatait felhasználva egy izgalmasabb hegymászásba fogtunk. A célunk a 2864m magas Triglav, ráadásul az északi oldalról mászva az Aljazev Domtól indulva. A táj itt is gyönyörű, de nem olyan változatos, mint a Baranec esetén. Itt inkább a szikla a domináns, mint az erdő, a fű. Sajnos az eső visszaverte a támadásunk, így fel kellett adnunk a csúcs meghódítását... Mászhatóság szempontjából már nem volt egy Baranec, így az eső miatt nem kockáztattunk. Helyette inkább ettünk egy jót, és messziről megcsodáltuk a Száva egyik forrását. :-) Természetesen a hegyen a hógolyózás most sem maradt el. A hazaindulás napján persze szikrázó napsütés volt. De ezen persze nem szabad meglepődni. A szép időt kihasználva még megnéztünk egy vízesést. A hazaút továbbra sem múlt el izgalom nélkül. A bírság itt is utolért minket. :-) A csalódott társaság megfogadta, hogy nem adjuk fel, visszatérünk, és meghódítjuk Triglav büszke csúcsát! :-) Hiába no! Tátika várhoz is visszatértünk az első sikertelen kísérlet után. :-)


Triglav 2.
Helyszín: Triglav, Szlovénia
Időpont: 2001. augusztus 18-20.


A bizonyítási vágy a maximumon! Triglav ha akar, ha nem, de most be fog hódolni! Délről vágtunk neki. Nehéz csomagokkal, és szakadó esővel dacolva de eljutottunk az első napra kitűzött Wodnikov Domig. Jól esett a kályha melege, ahol megszáríthattuk szétázó csomagjainkat, ruháinkat. Következő nap a csúcstámadás napja! Lett volna... Az eső miatt csak a Planika túristaházig jutottunk. A szokásos hógolyózás azért most sem maradt el. Délután még megpróbáltunk feljutni a csúcsig, de ismét beborult, így jobbnak láttuk ha visszatérünk a túristaházig. De Sebaj! Van még idő! Utolsó nap reggel hatkor Planikából elindulva végre sikerült feljutni a csúcsra! Igaz nem mindenki tartott már a "kemény maggal". Izgalom persze, hogy maradt a végére megint. Egy kis "accident" (ezzel nyugtattuk a felgyülemlett túristákat a szűk gerincen), becsúszott... De így mégnagyobb sikerként fogható fel a közös hegymászásunk. Este 7 órára le is értünk az autókig. Mondanom sem kell, hogy szakadó esőben. :-) De ekkor ez már senkit nem érdekelt! A Sebaj Társaság meghódította Szlovénia legmagasabb csúcsát! Kivételesen büntetést nem kaptunk. Elég büntetés volt hajnalban hazaérni azoknak, akik reggel dolgozni mentek.


Plitvicei tavak
Helyszín: Horvátország
Időpont: 2002. május 18-20.


Muntanitz
Helyszín: Ausztria
Időpont: 2002. augusztus 18-20.


A lécet magasabbra tettük! 3232m! A csapat felállása ismét megváltozott kissé, de a "kemény mag" zöme itt is jelen volt. Az első nap az eső miatt (ha így folytatódik, az esőt is felvesszük a Társaságba) Lesacban éjszakáztunk. Ez kicsit átszervezte a programot, mert értékes időt, és kilómétereket vesztettünk. Az eső után egy laza sétát tettünk a panzió körül. Második nap könnyen mászható, de igen csak fárasztó terepen értük el a Sudetendeutsche Hütte túristaházat. Az időjárás megbocsájtott! Megvárta az eső, hogy beérjünk a házba, és lepakoljunk. Az időjárás jóságára ittunk egy ekset! Na jó, nem mindenki. Volt aki hycomatként érkezett a túrára. :-) A túrát egy nappal hosszabra vettük, mert hát most már tényleg komolyan kellett számolnunk az időjárás negatív hatásaival. A harmadik nap egy laza sétával sikeresen megmásztuk a Kis-Muntanitz 2932m magas csúcsát, majd a 3232m magas testvérét is. Hóból itt fogtuk ki a legtöbbet, így nem ártott a jó bakancs. Ez a nap tényleg lazára sikeredett. Könnyű séta volt, így bőven lehetett nézelődni. A túristaházhoz visszatérve komoly ásványgyűjtésbe kezdtünk. :-) Utolsó nap kis izgalmat csempésztünk a túrába, mivel valóban túl egyszerűre sikeredett a többi kalandunkhoz képest. Mit nekünk túristaút! Órákig keringhetünk rajta, mire elérjük a célunkat. Na jó, nem ez volt az indok, inkább a lustaságunk, miután egy rossz útirány miatt két választásunk volt. Vagy kerülünk másfél órát, vagy egy nem túl egyszerű szakaszon 20 perc alatt felérünk. Az utóbbit választottuk az osztrák túristák nagy örömére, mert szép számú szurkolótábor gyűlt össze a "célnál". :-) Azt hiszem ezek után már nem volt bűn, hogy libegővel mentünk le az autókig. :-) Felfelé azért nem lett volna túl illő dolog, mert hát az milyen hegymászás lett volna?


Hallstatt
Helyszín: Ausztria
Időpont: 2003. Pünkösd

Hallstattal folytattuk a szokásos pünkösdi hegymászásunkat. Ezt most inkább csak kiránduls jellegűre terveztük, és nem olyan komoly teljesítmény túráknak, mint az előzőeket. A ház, amit béreltünk, nagyon szép helyen, a főtér mellett volt, kilátással a templomra, a tóra. Első nap a sóbányába tettünk látogatást. Sokan rutinos bányalátogatók vagyunk, mert jártunk többször is Selmecbányán a bányamúzeumban, sőt volt aki aktív szénbányában is volt. Így nem volt kétséges, hogy szakmai (füllel) szemmel, nagy hozzáértéssel hallgatuk a csinos idegenvezető lányt, akit szívesen vettük volna fel a Társaságunkba. A sok kék szervezői auf mellett jól mutatott volna az ő feketéje. :-) A sóbánya hangulata leírhatatlan. A csillogó víz, és kő, a megvilágítás hatására szép együttest alkotott. Nagy örömünkre "csúszdázhattunk" is párat Vivát második gyerekkor! :-). Ötletesen mutatták be a sóképződés folyamatát, a sóbányászat fejlődését. A hitetlenek a bánya falát nyalogatva ellenőrizték, hogy valóban sóbányában vagyunk-e. Az eredmény egyértelmű volt, ott vagyunk. :-) A bányalátogatás végén kis vonattal vittek ki minket a felszínre. A túra után elfoglaltuk a szállásunk, majd falunézés, és vacsora a tóparton. Azóta sem tudom, hogy mi az a zöldség, ami lóhere alakú, de retek ízű. Aki tudja, írja meg! :-) Másnap túra a közeli hegyekben. Sajnos a gleccsertúra elmaradt, mert a felvonó nem vitt a közelébe abban az időszakban. Így csak egy lazább körséta volt a hóban. :-) A libegőzés előtt, beszálláskor fénykép készült rólunk. Biztos baleset esetén segíti a beazonosítást. :-))) A túra a módosított terv alapján zajlott, de n nem lennénk igazi Sebajok, ha nem tértünk volna le a kijelölt útról. :-) Mondjuk most csak azért, hogy megmászhassunk egy csúcsot is. A tervünk sikeres volt, pár bátor fiatalt követve azért mindenki feljutott a csúcsre. A hegy tetején egy kis ebéd közepette csodáltuk Hallstatt, és tavának panorámáját. Nagyot nyelve vettük észre, hogy milyen apró is a libegő kabinja, és milyen magasan is megy. És mi bizony azzal utaztunk. :-) A körséta során egy kisebb jégbarlangba is bepillantottunk. Nagyon mélyre nem mentünk benne, mert úgy tűnt, hogy egyirányú ott a közlekedés, és a csúszós jégen nem tudnánk feljönni a beláthatatlan sötét részből. :-) A túra végén lelibegőztünk a faluba. A bátrabbak megfürdőztek a 120m mély, hideg vízű tóban, a gyávábbak meg lustálkodtak addig. Este egy euróban nyereséges vacsora, és egy villámlásokkal, dörgésekkel tarkította sötét temetőlátogatás színesítette a programot. Ismételten elnézést kérek azoktól, akik nem tudtak a szobájukba bejutni, míg a nálam maradt kulccsal, és a társaság felével a temetőt jártam. :-) Hétfőn fellibegőztünk az Óriás Jégbarlanghoz, és a Mammutbarlanghoz. Libegőzés közben ismét megcsodáltuk a régi libegő roncsait. Na jó, csak a tartóoszlopaiét. :-) Érezhetően nyugodtabban libegőztünk, miután már tudtuk, hogy a fénykép csak egy megvásárolható emlék, és nem az azonosításunkat szolgálná baleset esetén. :-) A barlangban kellemes hideg volt, így hiába volt nyár, azért elkelt a vastagabb ruha a -1 fokban. :-) Közben mosolyogva gondoltunk az otthon aszalódó honfitársainkra. .-) A jégbarlang tényleg különleges, és ritka, ha valaki arra jár, feltétlen nézze meg. A barlanglátogatások után már csak a hazaút maradt a csapat egyik felének, míg a többiek még megnézték indulás előtt a csontkápolnát is.Tátra valahol
Helyszín: Szlovákia
Időpont: 2004. Pünkösd


Rysy (Tengerszem csúcs)
Helyszín: Szlovákia
Időpont: 2004. augusztus 20-22.


Kreuzspitze
Helyszín: Ausztria
Időpont: 2005. július 16-18.
Diáknapok

Hamarosan!

1
Helyszín:
Időpont:
Selmecbánya

Hamarosan!

1
Helyszín:
Időpont: